Cuburi de gheata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • ½ plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de faină.
  • Crema:
  • 1 budincă de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 75 gr zahăr
  • ½ pachet de margarina.
  • Sirop:
  • 150 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 1 esență de rom.

Mod de preparare

Amestecăm într-un castron, făina cu praful de copt. Într-un castron punem albușurile și le mixăm spumă cu un praf de sare. Adăugăm peste spuma de albușuri zahărul tos și mixam până se topește zahărul. Turnăm gălbenușurile pe care le frecăm până se omogenizează în prealabil, adăugam făina în ploaie și amestecăm ușor cu paleta de jos în sus, pănă se încorporează. Apoi adăugăm cacaoa, amestecăm din nou cu paleta până obținem o compoziție omogenă.

Turnăm compoziția rezultată într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, și o introducem în cuptorul preîncălzit, la foc mic apoi mediu, pentru 30 minute, până se coace, facem testul cu scobitoarea. După ce s-a copt blatul, îl lăsăm la răcit.

Pentru însiropat faci un sirop din: 150 ml apă, 100 gr zahăr, o esență de rom. Pui într-un vas pe foc apa, zahărul și esența și lași să fiarbă puțin, până se dizolvă zahărul. Când blatul s-a răcit îl însiropezi cu siropul obținut.

Într-o cratiță pui laptele la fiert. Plicul de budincă îl pui într-un bol cu zahărul și îl dizolvi cu puțin lapte, apoi îl torni peste laptele fiert. Amestecăm continuu până începe să se îngroașe după care tragem budinca de pe foc și o lăsăm la răcit.

Până se răcește budinca, punem margarina (care trebuie să fie la temperatura camerei) și o amestecăm până obținem o spumă.

Odată ce s-a răcit budinca adăugăm puțin câte puțin din margarină până când se încorporează complet și obținem o cremă omogenă.

Într-un recipient punem o cutie de frișcă (mică) și o mixăm bine!

Asamblăm prăjitura astfel: peste blatul racit și însiropat întindem crema de budincă uniform, apoi punem un strat generos de frișcă și pudrezi cu cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise