Cupa a la CASSATA siciliana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g fructe confiate, taiate marunt, 40 ml lichior de portocale sau
  • de cirese amare, câte 30 g de fistic, seminre de pin si migdale decajite,
  • 50 g ciocolata amaruie, 200 g zahar pudra,
  • 2 pachetele zahar vanilinat, 4 foi de gelatina aIba, 750 g ricorta,
  • 250 g frisca, câteva fructe confiate pentru omare.

Mod de preparare

Stropesti fructele confiate cu lichiorul de portocale si le lasi sa

se patrunda. Semintele de pin, fisticul, migdalcle si ciocolata le

tai grosier. Într-un vas faci un sirop din zahar pudra,

zahar vanilinat si 7 linguri de apa, pe care îl pui la fiert.

Gelatina o înmoi în apa rece. Amesteci ricotta cu siropul. Într-o

craticioara dizolvi gelatina (rara strop de apa pc ca), la foc mic.

Iei 3 linguri din ricorta si le amesteci cu gelatina, apoi cu intreaga

masa de brânza. Treptat încorporezi si fructele confiate împreuna

cu lichiorul în care au stat, seminrele taiate si ciocolata. Torni

compozitia într-un castron de 1,5 1, nivelezi la suprafata. acoperi

cu folie alimentara de plastic si dai desertul pentru 3 ore la frigider.

Omezi Ca.~saracu frisca trasa din aparatul de spritat, înainte de a o

aduce la masa. Peste frisca pui feliute de fructe confiate.

Info plus: Ricorra nu este de fapt brânza, ci un preparar lacrar. Ea

se obtine prin fierberea zerului ramas dupa prepararea casului. Este

de origine siciliana. acolo consumându-se amestecata cu verdeturi

sau cu scortisoara si ciocolara. La noi este cunoscuta ca... urda!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise