Cupcakes cu Ciocolata

Cupcakes cu Ciocolata. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati intr-un bol urmatoarele ingrediente uscate: faina, cacao, praful de copt, sarea.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 g făină;
  • - 150 g cacao;
  • - 100 g ciocolată;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 1/2 linguriță sare;
  • - 120 g unt moale (încălzit, nu topit);
  • - 240 g zahăr;
  • - 4 ouă (la temperatura camerei);
  • - 200 ml lapte cald;
  • Pentru glazură
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 1 lingură smântână lichidă
  • - 150 g mascarpone;

Mod de preparare

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade;

- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;

- Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr;

- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, până devine cremos;

- Adăugați ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;

- Adăugați jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați până la omogenizare;

- Apoi adăugați jumătate din lapte și mixați din nou;

- Repetați procedura: adăugați cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;

- Rupeți ciocolata în bucăți mici;

- Folosind o cupă de înghețată sau o lingură, turnați din compoziție în formele de brioșe, în care ați așezat hârtii de brioșe în prealabil;

- Apoi afundați câte o bucățică de ciocolată;

- Atenție, umpleți formele doar 2/3, pentru că vor crește;

- Băgați la cuptor pentru 20-25 de minute, puteți face testul cu scobitoarea;

- Pentru crema de deasupra, am mixat mascarponele cu smântâna și zahărul și am decorat;

- Puteți adăuga colorant, pentru a decora după preferințe;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise