Cupe cu crema de vanilie si struguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. struguri boabe intregi si bine coapte
  • ½ l lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de faina
  • ½ baton de vanilie
  • 25 gr. unt

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se obtine o crema spumoasa. Se incorporeaza treptat faina. Se subtiaza adaugind laptele, putin cite putin si amestecind mereu. Se pune vasul pe foc mic, se continua amestecatul pina ce crema capata consistenta unei smintini bine legate. Se ia de pe foc, se adauga untul si la urma albusurile batute spuma tare. In felul acesta crema devine mai aerata si isi mareste volumul. In castronase de compot se repartizeaza egal boabele de struguri. La dorinta. Se stropesc cu putin lichior, la alegere. Deasupra se toarna crema de vanilie

Din aceste cantitati se pot obtine 6 portii, care se servesc reci

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise