Curcan cu ciuperci si hrean

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • Ingrediente
  • • 450 gr fileuri de curcan, fara piele
  • • 1 lingura ulei
  • • 75 gr ceapa (eu am folosit ceapa verde), tocata
  • • 1 punga de 300 gr mix de ciuperci congelate
  • • 50 gr faina
  • • 600 ml lapte
  • • 1-2 linguri hrean (sau mustar cu boabe)
  • • 2 linguri patrunjel tocat
  • • Sare si piper negru

Mod de preparare

1. Se pun ciupercile la fiert pana ce devin moi, apoi se scurg si se pun deoparte intr-un bol.

2. Se taie curcanul in suvite de 1 cm.

3. Se incalzeste 1 lingurita ulei intr-o tigaie mare care nu lipeste.Se rumenste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.

4. Fasiile de curcan se ung cu cealalta lingurita de ulei, frecandu-se cu mana.Se adauga la ceapa si se prajesc rapid 5 minute.

5. Se adauga ciupercile si restul de ulei si se mai prajesc rapid 2-3 minute.

6. Se presara faina si se mai prajeste 1 minut.Apoi se adauga treptat laptele, frecand fundul tigaii pentru a se desprinde bucatelele prinse.Se da in clocot si se mai fierbe 1 minut, apoi se reduce flacara si se lasa sa fiarba inabusit.

7. Se adauga hreanul si patrunjelul si se amesteca.Se lasa sa fiarba inca 5 minute, apoi se serveste.Se poate servi alaturi de piure de cartofi noi.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise