curcan la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un curcan
  • 150 de grame de untura
  • 300g varza acra
  • boia de ardei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata curcanul ( in cazul in care nu a fost cumparat deja curatat ), se spala, se lasa sa se usuce, eventual se poate folosi un servetel pentru a se usca mai repede, sa da cu sare piper si boia.

Se unge cu untura si se inveleste in foile de varza acra, dupa care se pune in tava cu restul de untura incinsa la cuptor.

Se coace timp de 2 - 2 ore jumate mai intai la foc usor, iar in ultima jumatate de ora la foc mare intorcandul din cand in cand si stropindu-l cu untura din tava.

Se indeparteaza foile de varza, se mai lasa la rumenit inca 15 minute dupa care se serveste cald sau rece cu diferite garnituri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise