Curry de morcovi in risotto

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g de morcovi
  • - 2 cepe
  • - 4 linguri de stafide
  • - 100 ml de smântână
  • - 2 linguriţe de curry pudră
  • - 1 linguriţă de ghimbir pudră
  • - 1 buchet de coriandru /pătrunjel verde
  • - 1 lingură de unt
  • - 2 linguri de ulei
  • - 300 g de orez rotund
  • - sare

Mod de preparare

Taie ceapa mărunt şi morcovii în rondele. Într-o cratiţă căleşte jumătate din ceapă într-o lingură de ulei, varsă orezul şi când e transparent adaugă 500 ml de apă, 1 linguriţă de curry şi nişte sare. Lasă să fiarbă 15-20 min.

Într-un amestec de unt şi ulei caleşte restul cepei, apoi morcovul 5-10 min ( morcovul trebuie sa rămână ferm, să nu fie prea moale).

Scurge orezul şi amestecă-l cu morcovii, adaugă smântâna, stafidele, ghimbirul, restul de curry, sare. Lasă să mai fiarbă la foc mic 5 min.

Presară verdeaţă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise