CUS - CUS

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cus-cus:
  • 1 cutie cus-cus Agnesi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • Sosul:
  • 400 gr sos tomate
  • 1 pliculet de cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui, vita sau purcel)
  • 3 lingurite de curry
  • 4 ardei grasi
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • eu pun si conopida, atunci cand gasesc :)
  • 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba, dar atentie cea rosie nu e buna)
  • 2 morcovi, 2 pastarnaci, 2 radacini de patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien, usturoiul, rosiile, ardeii si conopida, si se mai lasa la foc inca 30 minute, apoi se adauga sosul de tomate, curry-ul, cimbrul, o jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde si usturoiul. Tot acum se pune si zaharul, supa ce a dat in clocot se pune sarea si piperul ( eu personal nu prea folosesc piper). La sfarsit de adauga restul de marar si patrunjel.

Cus-cus-ul se gateste astfel:

Se pune intr-o oala la foc 500 ml apa, cu 2 lingurite de sare si cu 2 linguri de ulei de masline, pana cand da in clocot

In ceaun se pune cus-cus-ul peste care se pune apa care a clocotit, se lasa 2 minute supa care se pun inca trei linguri de ulei de masline.

Se separa cu o furculita cus-cus-ul si se pune la foc mic invartind incontinuu pentru inca trei minute.

SE adauga peste portia de cus-cus din farfurie sos dupa gust

Se serveste cald

Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise