Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • 500 ml apa sau supa de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pudra curcuma
  • 1 lingurita boia afumata
  • Piper mozaic
  • sare
  • Fulgi de chili
  • Patrunjel sau coriandru

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat, sare, pudra de curcuma si boiaua afumata.

Se spala lintea si se pune peste ceapa calita, apoi se adauga apa sau supa de pui si se lasa la fiert circa 30 de minute.

Dupa ce a fiert, dal-ul se serveste cu lipii calde cu frunze de patrunjel si fulgi de chili pentru cei care prefera aromele mai picante.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise