1. Se preîncalzeste cuptorul la 180° C. Smochinele, coniacul, stafidele si zaharul se pun într-o cratita cu o lingura de apa. Se acopera cratita cu capacul si se Iasa sa fiarba înabusit 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga nuca si mirodeniile.
2. Se pune pe planseta o foaie de aluat si se unge cu unt. Se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge din nou cu unt si se repeta procedeul cu restul foilor.
3. Se Întinde amestecul din cratita pe stratul de foi si se ruleaza. Rulada astfel obtinuta se pune în tava, se unge cu unt si se coace la 180°C timp de 45 de minute.
4. Când e facuta, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise