Desert cu inghetata si piscoturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de piscoturi
  • 600 ml inghetata
  • 300g capsuni sau orice alt fruct
  • 150 ml lichior
  • 200ml frisca

Mod de preparare

Se spala fructele iar dupa ce s-au scurs se tau de codite.Se aseaza un strat de piscoturi pe un platou sau direct pe farfurii si le stopesti cu lichior; pui peste piscoturi inghetata apoi un alt strat de piscoturi pe care-l stropesti cu lichiorul ramas.

Se poate face cate straturi doriti.

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,apoi se pune intr-o forma si se decoreaza desertul.

Aranjezi deasupra si pe margini fructele scurse.

Pentru decor poti folosi alune sau nuci caramelizate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise