Desert cu zmeura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750ml lapte,
  • 2/3 cani smantana lichida,
  • 1/3 cana zahar,
  • 1 lingura esenta vanilie,
  • 11/2 gelatina fara arome,
  • 250g zmeura congelata sau alte fructe,
  • 3/4 cana zahar.

Mod de preparare

Se pun la foc mic 2 cani de lapte si smantana. Amestecand incontinuu, se adauga esenta de vanilie fara a da in fiert.In jumatatea de cana de lapte ramasa se pune gelatina si se amesteca pana se dizolva si se adauga compozitia cu smantana. Se toarna amestecul in sase castronele si se lasa la rece 2-3 ore.

Sos: se bat la mixer zmeura si zaharul. Amestecul se pune la foc mic. Cand a dat in clocot, se mai lasa 5 minute, apoi se da la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise