Desert rapid si gustos

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 70g zahar
  • 35g amidon sau faina
  • 5-6 savoiardi
  • 50g ciocolata amara+2 cuburi de ciocolata amara
  • putin lapte-pt insiropare

Mod de preparare

Pregatim crema:

Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald;

Intr-un vas fierbem laptele,cand da in fiert,il adaugam putin cate putin in crema pregatita ,omogenizam si dam crema pe foc pana se ingroasa,in ultimul moment adaugam ciocolata rasa,amestecam bine,si o dam la racit!

Dupa racire pregatim cupele ,asezam un strat de crema,pe margine adaugam piscoturi inmuiate in lapte ,asezam un alt strat de crema,iar deasupra radem ciocolata amara;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise