Desert rustic -MALAI DULCE

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.
  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.

Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.

O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.

Prajitura lasa la racit si apoi se taie.

Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.

Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise