Donuts cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g făină
  • 160 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g drojdie de bere
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • scorțișoară, esență de rom, zahăr vanilat, coajă de lămâie, sare
  • 150 g ciocolată menaj și un pic de ulei

Mod de preparare

Se amestecă zahărul, untul, 200 ml lapte, sarea și mirodeniile. Se pun pe foc și se țin 3- 4 minute. Se lasă să se reacească. Drojdia se adaugă ăn laptele călduț rămas. Apoi se lasă un pic să se umfle. Se adaugă apoi la compoziția preparată. Se adaugă oăle. Într-un vas puneți făina și peste ea adăugați compoziția. Se frământă aproximativ 7 minute până devine omogenă compoziția. Ungeți ușor aluatul cu ulei de măsline; se pune la dospit intr-un castron acoperit cu pânză.

Se lasă la dospit până își dublezaă volumul (1 1/2 h).

Apoi se ia aluatul și se împarte în jumătate. Fiecare jumătate se întinde de 1 cm grosime și se taie cu o formă rotundă și în mijloc cu o altă formă routundă (eu am folosit o cană și un capac de la o sticlă de suc). Se pun pe masă și se lasă din nou până își dubleză măsura.

Se coc în ulei fierbinte. Să dați aragazul la foc mic deoarece nu se țin mult că se prăjesc repede.

Glazura: se taie ciocolata în bucăți mici și se pune într-un castron pe aburi . Se adaugă și puțin ulei. După ce s-a topit se pune o jumătate de cană de apă. Se amestecă și se lasă până se leagă.

Apoi fiecare donuts se ia și se dă prin această glazură. Se pun pe o tavă și se servesc calde!

Mie mi-au ieșit aproximativ 40 de bucăți și nu ia foarte mult timp până le faceți....numai dospitul.

Câteva fotografii pentru voi să le vedeți cum au ieșit.

Poftă bună!

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise