Dorada cu rosii

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 bucati de peste dorada
  • 200 gr rosii
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr concentrat de supa

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se usuca cu un servet de hartie.

Dorada se pune intr-o tava unsa cu ulei, se presara pe deasupra concentratul de supa, apoi se pune ceapa tocata marunt si se stropeste cu ulei.

Rosiile si lamaia se feliaza, apoi se aranjeaza deasupra pestilor din tava 2 randuri de rosii si unul de lamaie, dupa care se presara cu frunze de dafin rupte.

Se stropeste totul cu ulei, se condimenteza cu sare si piper, se adauga vinul incins la 180 grade circa 30 de minute.

Nota: frunzele de dafin trebuie scoase din tava dupa aproximativ 10-15 minute, deoarece pot da gust amar pestelui si sosului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise