Dorada in crusta de sare a la Doinita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Dorada
  • Sare
  • Garnitura dupa preferintele fiecaruia:
  • Rosii
  • Broccoli
  • Sparanghel
  • Salata
  • Orez
  • Paine sau mamaliguta

Mod de preparare

Duminica am avut un invitati niste prieteni , mari gurmanzi si mama mea care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste care are un deosebit succes de fiecare data. Reteta este usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa.Prima data cand am mancat dorada pregatita de mama mea a avut gust extraordinar si de fiecare dat imi amintesc de aceasta delicatete.

Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).

Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 - 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).

Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .

Se curata de piele si oase si se serveste dupa gustul fiecaruia cu granitura adecvata alaturi de:

Rosii

Broccoli

Sparanghel

Salata

Orez

Paine sau mamaliguta

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise