Duminica am avut un invitati niste prieteni , mari gurmanzi si mama mea care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste care are un deosebit succes de fiecare data. Reteta este usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa.Prima data cand am mancat dorada pregatita de mama mea a avut gust extraordinar si de fiecare dat imi amintesc de aceasta delicatete.
Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).
Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 - 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).
Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .
Se curata de piele si oase si se serveste dupa gustul fiecaruia cu granitura adecvata alaturi de:
Rosii
Broccoli
Sparanghel
Salata
Orez
Paine sau mamaliguta
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise