DORADA LA CUPTOR CU LEGUME

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pesti Dorada
  • 3 morcovi potriviti
  • 3 cepe albe
  • 1 ardei gras rosu
  • zeama de la 1 lamaie
  • 12 felii de lamaie
  • 1 rosie
  • 3-5 catei de usturoi
  • ierburi aromatice (salvie,rozmarin si feunze de telina)
  • condimente pentru peste
  • 100ml vin alb
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele.Intr-o tava de aragaz se pune o harie pergament care se unge cu ulei,se aseaza pestele in tava.Se stropeste pestele cu zeama de lamaie.Se pune o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise