DOVLEAC IN CARAMEL CU ARDEI IUTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g.miez de dovleac,
  • 2 legaturi ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lamaie,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Miezul de dovleac se taie felii groase.

2. Se spala lamaia, se sterge, jumatate din coaja se taie fasii, iar fructul se stoarce.

3. Se incing uleiul si untul si se prajeste dovleacul timp de 5 minute, apoi se presara zaharul. Se adauga ceapa taiata rondele subtiri, ardeiul iute taiat felii, coaja de lamaie si semintele de dovleac taiate marunt. Se prajesc impreuna cca. 1 minut. Se adauga usturoiul pisat, sucul de lamaie, sare, piper.

4. Legumele se aranjeaza pe farfurie si se servesc alaturi de friptura de rata sau cotlete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise