Dovlecei acrisori pentru iarna

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 gogosari
  • 3 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l otet
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 4 linguri zahar
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • conservant

Mod de preparare

Dovleceii se spala, li se inlatura cotoarele, dupa care se taie rondele in doaa, morcovii curatati se taie rondele iar gogosarii se curata de seminte si se taie in patru.

Se aseaza legumele in borcane, alternan bucatile de dovleceii cu gogosar, morcov, catei de usturoi, ardei iute si frunze de telina.

Separat se prepara si se pune la fiert amestecul de otet, apa, boabe de piper si de mustar, sare, zahar, foi de dafin si conservant.

Dupa ce clocoteste, se toarna peste legume si se sigileaza imediat borcanele. Se lasa sa se raceasca acoperite si dupa se pastreaza la rece.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise