Dovlecei acrisori pentru iarna

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 gogosari
  • 3 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l otet
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 4 linguri zahar
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • conservant

Mod de preparare

Dovleceii se spala, li se inlatura cotoarele, dupa care se taie rondele in doaa, morcovii curatati se taie rondele iar gogosarii se curata de seminte si se taie in patru.

Se aseaza legumele in borcane, alternan bucatile de dovleceii cu gogosar, morcov, catei de usturoi, ardei iute si frunze de telina.

Separat se prepara si se pune la fiert amestecul de otet, apa, boabe de piper si de mustar, sare, zahar, foi de dafin si conservant.

Dupa ce clocoteste, se toarna peste legume si se sigileaza imediat borcanele. Se lasa sa se raceasca acoperite si dupa se pastreaza la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise