Dovlecei cu cartofi la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mari sau 3 mai mici
  • 4 cartofi
  • 2 ardei grasi (1 rosu, 1 verde)
  • 1 legatura marar
  • Cascaval sau cas proaspat
  • Cateva cubulete de unt
  • Sare, piper
  • Ulei si pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.

Cartofii se curata, se taie bucati mai mici si se fierb.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de cartofi fierti (maruntiti, zdrobiti usor), apoi un strat de dovlecei amestecati cu marar tocat, apoi un strat de ardei (dati pe razatoare sau tocati marunt).

Deasupra se aseaza din loc in loc cateva cubulete de unt, si peste tot se presara cascavalul ras.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Se da la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise