dovlecei cu orez

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijocie
  • 1 1/2 pahar orez
  • 2 cepe
  • 2linguri ulei
  • sare
  • 2 linguri marar tocat
  • sos de rosii
  • o lingurita unt

Mod de preparare

Dovleceii se rad de coaja alba si taie rondele nu prea groase.Ceapa tocata se inabusa in putin ulei, se adauga orezul, se amesteca pana capata o culoare aurie, apoi se stinge cu 3 pahare de apa , se adauga rondelele de dovlecei si se lasa sa fiarba pe foc mic inabusit.Se potriveste de sare si piper.Cand orezul este fiert pe jumatate, se presara verdeata tocata si se introduce la cuptor sa fiarba orezul si sa scada zeama.Se serveste cu sos picant de rosii sau se poate servi ca garnitura langa carne

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise