Dovlecei cu rosii la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. dovlecei tineri
  • 1/2 kg. rosii
  • 4 - 5 cepe potrivite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita pasta tomate
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot intr-un castron. Rosiile se taie rondele si se sareaza. Ceapa taiata cubulete se caleste in ulei pina devine sticloasa si se amesteca cu 1 lingurita de pasta de tomate. Intr-o cratita potrivita, unsa cu ulei, se aseaza un strat de dovlecei, un strat de ceapa, un strat de rosii s.a.m.d. Stratul de deasupra trebuie sa fie de rosii. Intre straturi se presara sare si piper in functie de gust. Se completeaza cu o cescuta de apa si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute. Inainte de servire se presara cu patrunjel verde.

Este delicioasa si fierbinte, dar si rece, scoasa de la frigider

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise