Dovlecei cu smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei mai mici
  • 1 ceasca smantana
  • 150 ml ulei
  • marar
  • sare
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina.

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja,se taie in lungime felii de jumatate de cm,se sareaza,se lasa 2-3 ore,se storc in palme sau pe un servet curat.In cratita unsa cu ulei,se pune un strat de pesmet incins in jumatate din cantitatea de ulei,se aseaza un rand de felii de dovlecel,se stropeste cu ulei si smantana amestecata cu faina.

Se continua astfel pana se termina feliile de dovlecel,ultimul strat fiind de pesmet,ulei si smantana.Se da la cuptor,la fov potrivit 15-20 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise