Dovlecei cu smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei mai mici
  • 1 ceasca smantana
  • 150 ml ulei
  • marar
  • sare
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina.

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja,se taie in lungime felii de jumatate de cm,se sareaza,se lasa 2-3 ore,se storc in palme sau pe un servet curat.In cratita unsa cu ulei,se pune un strat de pesmet incins in jumatate din cantitatea de ulei,se aseaza un rand de felii de dovlecel,se stropeste cu ulei si smantana amestecata cu faina.

Se continua astfel pana se termina feliile de dovlecel,ultimul strat fiind de pesmet,ulei si smantana.Se da la cuptor,la fov potrivit 15-20 de minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise