DOVLECEI CU SMANTANA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei potriviti
  • ulei pentru prajit
  • 100g smantana
  • 50g unt
  • 1 lingura faina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lagatura marar proaspat

Mod de preparare

Dovleceii de spala si se curata de coaja,apoi se taie rondele nu prea groase, se sareaza si pipereaza.Intr-o tigaie,se pune ulei si se prajesc dovleceii pe ambele parti pana capata o culoare aramie.Se pun apoi intr-o cratita,se adauga putina apa,cat sa fie acoperiti,si se fierb inabusit 5 minute.Zeama in care au fiert se scurge intr-un vas si se pune din nou la fiert.Cand a dat in clocot,se adauga faina amestecata cu unt si se lasa sa fiarba 15 minute,apoi se toarna smantana si se lasa sa fiarba inca 5 minute.Acest sos se toarna peste dovleceii aranjati intr-un vas de iena care,se mai baga in cuptorul incins pentru 10 minute.Se revesc cu marar proaspat tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise