Dovlecei cu smantana si chimen

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 lamaie,
  • 4 dovlecei mari,
  • 30 g unt,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 lingurita seminte de chimen,
  • 1/8 l smantana (sau frisca lichida),
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare

Se rade coaja de lamaie, cat sa fie cam o jumatate de lingurita. Dovleceii spalati si zvantati se taie - pe diagonala - felii groase de 5 mm si se rumenesc in uleiul incins, circa 2 minute pe fiecare parte (focul sa fie potrivit). Se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta sa se scurga si se tin la cald.

Se pun in tigaie semintele de chimen si se prajesc la foc mic circa 1 minut, amestecand intruna. Se adauga zeama si coaja rasa de lamaie si cand dau in clocot se toarna peste ele smantana si se mai lasa inca 2 minute pe foc pana ce se ingroasa putin sosul.

Se pun din nou in tigaie dovleceii, se incalzesc - in sos - aproximativ un minut si se servesc imediat, fierbinti, sau se lasa sa se raceasca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise