Dovlecei gratinati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 -5dovlecei tineri
  • 1 ceapa
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 150 g kaizer
  • 150 g cascaval
  • 150 g branza
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii se taie pe lungimea lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor dat prin razatoare si ardeiul taiat cubulete.Se adauga si kaizerul taiat cubulete.La sfarsit se adauga si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine.Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline.Se da la cuptor.Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul si branza rase prin razatoare.Cand dovleceii sunt aproape gata facuti se toarna peste ei acest amestec si se mai lasa la cuptor pana cand prind o crusta si sunt bine rumeniti.

Se servesc calzi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise