Dovlecei la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei
  • 2-3 cepe verzi
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 200-300g branza grasa sau cascaval
  • 200g smantana
  • 3 oua
  • 200-300g sunca sau salam (pui sau porc)
  • marar
  • sare
  • piper
  • alte condimente dupa preferinta

Mod de preparare

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete, pentru cca. 10 minute. Apoi se scot si se scurg bine de apa. Ceapa si usturoiul se calessc usor in putin ulei de masline, peste care se va adauga pentru putina rumenire si sunca taiata cubulete. Separat se bat ouale cu smantana si se rade branza sau cascavalul. Toate aceste ingrediente se amesteca cu dovleceii, apoi se potriveste de sare, piper si se adauga mararul tocat fin.

Se rastoarna compozitia intr-un vas de yena si se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste usor.

Se serveste atat rece cat si calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise