Dovlecei la cuptor cu pulpe de pui şi roşii

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 3 dovlecei
  • • 4 pulpe pe pui
  • • ceapă verde şi albă
  • • 2 roşii
  • • bulion
  • • boia de ardei dulce
  • • pătrunjel şi mărar verde
  • • 100 ml vin alb
  • • ulei de măsline
  • • 3 căţei de usturoi + usturoi verde
  • • sare, piper

Mod de preparare

Mama făcea pe vremuri o mâncărică de dovlecei, din care mâncam doar sosul (îmi plăcea la nebunie gustul), dar mi se păreau prea moi bucăţelele de dovlecel (ştiţi voi zicala aceea: "moi îs posmagii?").

La un moment dat, cred că într-o revistă, am găsit reţeta de faţă care mi-a rezolvat dilema dovleceilor moi.

Se stropeşte un vas termorezistent cu puţin ulei de măsline, se pun cepele şi 2 căţei de usturoi tocaţi, pulpele de pui spălate şi şterse cu un prosop, boiaua, o roşie tocată, vinul şi se completează cu apă. Pe fiecare pulpă se aşează câte o felie de roşie. Vasul acoperit cu folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 30-40 minute.

Între timp, dovleceii se curăţă de coajă şi se taie în felii destul de groase, se dau prin făină albă şi se prăjesc în ulei (doar să se rumenescă niţel). Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Acesta e secretul dovleceilor fermi (devin puţin crocanţi după prăjire).

Când carnea e gata, se adaugă dovleceii prăjiţi în vas, se toarnă bulionul şi se mai dă la cuptor pentru câteva minute ca să se amestece gusturile (neacoperit cu folia).

La final se asezonează cu sare, piper şi se presară pătrunjelul şi usturoiul verde tocate, amestecate cu usturoi pisat (opţional, după cum vă rezistă stomacul).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise