Dovlecei murati

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg dovlecei
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • 100g otet

Mod de preparare

Dupa ce se spala, dovleceilor li se taie cele doua capete, se inteapa usor cu o furculita pe lateral si se introduc in borcan, iar printre ei se adauga morcovul taiat subtire, ceapa taiata in patru, usturoiul curatat, piperul si foile de dafin, iar deasupra se pun frunzele de telina.

Se dau in clocot 2 litri de apa in care s-au adaugat doua linguri de sare (pentru muraturi) si paharul de otet.

Se toarna apa peste dovlecei, cu grije sa nu se dea cu apa pe dinafara borcanului (crapa).

Dupa 3-4 zile se scoate cate o bucata, se decojeste si se serveste taiat in feliute subtiri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise