Dovlecei murati

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg dovlecei
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • 1 litru apa
  • flori de marar
  • morcovi
  • ceapa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala foarte bine dovleceii si se taie in fasii de grosime potrivita.

Se curata semintele, apoi se aseaza in borcan impreuna cu morcovii taiati rondele, ceapa taiata felii.

Urmeaza sa facem saramura. La 1 litru de apa folosim 1 lingura de sare grunjoasa si 1 lingura de zahar. Se pune pe foc impreuna cu celelalte condimente si se lasa sa dea cateva clocote.

Inainte de a pune saramura peste dovleceii din borcan se lasa la racit. Se inchide borcanul cu un capac bun si se pastreaza in loc racoros. Se pastreaza foarte bine si pentru iarna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise