Dovlecei - nuferi - cu curcan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 3 dovlecei mai mari (400-500 g fiecare)
  • 50 g orez
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 legatura marar
  • cateva frunze de spanac
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml ulei
  • optional cateva ciuperci
  • sare, piper, 1 cub sau 1 lingurita concentrat de pui

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul peste carnea tocata. Omogenizati bine umplutura.

Dovleceii se spala si se curata foarte subtire de coaja. Se taie in bucati de 8-10 cm lungime si fiecare bucata se scobeste, lasand cam 1 cm intreg la baza si marginile de aproximativ 7-8 mm grosime.

Cu un cutit micut scoateti de pe margine bucati triunghiulare cu baza in sus si cu o latime de aproximativ 3-4 cm, ca sa formati petalele nuferilor. Presarati apoi dovleceii cu sare, piper si concentrat si umpleti-i cu compozitia de carne. In mijlocul fiecarui nufar infigeti cateva bastonase subtiri de morcov si putin marar (staminele si pistilul nufarului). Asezati nuferii intr-o tava mai inalta pe un pat de felii de rosii, ardei gras, cateva frunze de spanac, marar.

Turnati in tava bulionul ramas si 300-400 ml apa, cat sa acopere bine carnea. Varfurile nuferilor pot ramane afara din zeama. Dati tava la cuptor 60 minute la foc mic.

Scoateti tava si acoperiti nuferii cu folie de aluminiu (staniol) si mai lasati 45 minute la foc mic. Scoateti nuferii cu o paleta pe un platou iar in tava adaugati faina desfacuta in putina apa, condimentati, puneti tava pe flacara aragazului si amestecati bine cu un tel para pana se leaga sosul. Turnati sosul in platou si garnisiti cu smantana, frunze de spanac, ketchup, verdeata, felii de rosii, etc.

Cu ce s-a scobit din dovlecei puteti face o supa crema.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise