Dovlecei pane Doina

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de prajit
  • cateva fire de patrunjel
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati, stergeti dovleceii si taiati-le coditele.

Taiati dovleceii in felii de 5-6 mm grosime, pudrati-le cu sare si puneti-le una paste alta in gramezi de 8-10 bucati. Lasati-le sa stea vreo 10 minute.

Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, 1-2 linguri de apa, putin piper. Presati cu palma, nu prea tare, gramezile de dovlecei, ca sa lase zeama.

Intr-o tigaie puneti uleiul la incins la foc mic. Dati pe rand fiecare felie prin aluat si puneti-le in tigaie. Dupa 2-3 minute se intorc pe partea cealalta, iar cand sunt gata se scot pe hartie absorbanta.

Mutati dovleceii pe platou si garnisiti cu usturoi zdrobit, felii de ardei gras rosu, ardei iute, frunze de patrunjel.

Se servesc ca atare sau ca garnitura.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise