Dovlecei umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 buc. dovlecei
  • 500 gr. de carne
  • o felie de piine
  • o ceapa
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel si marar verde
  • sare
  • piper. Pentru sos: o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei
  • o lingurita de faina
  • o ceasca de smintina si una de apa

Mod de preparare

Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din miez. Se dau prin masina de tocat carnea, felia de piine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura se pune orezul pe jumatate fiert, apoi se adauga patrunjel si marar verde si se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza compozitia, se umplu bucatile de dovlecei, se astupa cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Se prajesc. Intr-un vas separat se pregateste sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, se pun faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Se adauga un pahar cu apa, se clocoteste sosul citeva minute si se toarna peste dovlecei. Se da vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cind dovleceii sint gata, se aduc la masa, acoperiti cu smintina sau iaurt si decorati cu verdeata proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise