Dovlecei umpluti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei scobiti de miez
  • umplutura:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura bulion
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei
  • legume:
  • 2 cepe taiate in 4 sferturi
  • 3 rosii taiate felii mari
  • 1 lingura de morcov si mazare
  • 1 sfert de telina taiata cuburi mari
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune carnea tocata la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a dus sangele, se adauga orezul si o ceasca de apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Apoi se pune si bulionul si lasam la foc inca 5 minute.

Intr-un vas larg se aseaza dovleceii si se pune umplutura in ei. Apoi, in jurul lor, se adauga legumele. Se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Se face un sos din 3 linguri de bilion si apa si se toarca peste dovlecei.

Se lasa la cuptor pentru 1 ora si jumatate. Daca e cazul, adaugati din cand in cand putina apa. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise