Dovlecei umpluti cu branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 300 gr branza de vaci
  • 70 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri cascaval ras + inca 2 linguri
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • marar verde
  • cateva masline fara samburi
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja.

Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime, daca sunt mai mari ii taiem intai pe jumatate, apoi pe lungime.

Cu ajutorul unei lingurite scobim miezul.

Batem ouale spuma cu un praf de sare.

Intr-o cratita punem branza de vaci, ouale batute, piperul si le amestecam.

Adaugam crema de branza cu smantana, mararul verde tocat marunt, parmezanul si doua linguri de cascaval ras.

Le omogenizam bine si daca este necesar mai punem sare ( la mine nu a mai fost cazul deoarece a sarat suficient parmezanul).

Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu ulei.

Asezam bucatile de dovlecel iar cu o lingura punem umplutura in interiorul lor.

Deasupra presaram celelalte doua linguri de cascaval ras.

Maslinele le taiem rondele si le asezam peste dovlecei.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si ii lasam cam 45-50 de minute pana ce se patrund dovleceii ( ii intepam cu o furculita sa vedem cand sunt gata).

S-au patruns, s-au rumenit frumos si ii scoatem din cuptor pentru a se racori.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise