Dovlecei umpluti cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei
  • o ceasca mare cu orez
  • 5 linguri ulei
  • patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii mari
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 pahar suc de rosii

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja se spala si se taie in doua pe latime. Se scobesc cu o lingurita de samburi. Orezul se spala in apa cat sa ramana alb curat, se pune intr-o cratita cat sa se acopere cu apa pana se umfla. Se taie ceapa si ardeii marunt, se rade morcovul si impreuna se pun intr-o cratita cu uleiul doar 4 linguri sa se rumeneasca mestecand continuu. Se adauga orezul si rosiile curatate de pielite, taiate marunt, apoi se adauga verdeata tocata si se amesteca pana ce scade apa lasata de rosii.

Cu aceasta compozitie in care se pune sare si piper dupa gust se umplu jumatatile de dovlecei si se pun in cratita se toarne sucul de rosii, apa cat sa ii acopere, si o lingurita cu unt sau 2 cu ulei, se mai presara verdeata si se introduce la cuptor sa fiarba. Cand sunt gata si sosul a scazut, se pot servi cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise