Dovlecei umpluti cu orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • ½ pahar orez
  • 2 oua rascoapte
  • 2 cepe
  • 1 lingura marar tocat
  • ½ pahar lapte
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • 1 pahar smintina
  • iaurt
  • faina

Mod de preparare

O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe foc pina incepe orezul sa infloreasca. Se da la o parte, se adauga ouale rascoapte tocate marunt, mararul, sarea si piperul. Se umplu dovleceii curatati, spalati, taiati in doua si scobiti de miez, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura. Dupa ce toti dovleceii sint prajiti, se asaza intr-o cratita si se toarna peste ei un sos preparat dintr-o ceapa mica tocata prajita, cu putina untura si stinsa cu un pahar cu apa si un pahar cu smintina. Se lasa sa fiarba putin pe foc, apoi se da la cuptor pina cind sint gata

Se servesc cu iaurt

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise