Dovlecei umpluti cu ton la cuptor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime medie
  • 2 cutii ton din conserva
  • 1 ceapa
  • 8-10 felii cascaval
  • 1 lingura cu virf de maghiran
  • 100 gr pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Luam dovleceii ,ii spalam si ii taiem pe fiecare, pe de-a lungul.Cu ajutorul unei lingurite ii scobim si pastram miezul .

Ceapa o taiem marunt si o calim in uleiul de masline,adaugam dovlecelul scos taiat marunt,presaram cu sare adaugam vinul,lasam pe foc pina se inmoaie dovlecelul si vinul sa evaporat.Cind este gata scoatem intr-un castronel,adaugam tonul scurs de ulei,oul crud ,pesmetul,si maghiranul.Amestecam si cu aceasta compozitie umplem dovleceii.

Apoi ii intepam cu o furculita .

Ii bagam la cuptorul in prealabil incins la 210 grade 30 de minute.Trecut acest timp adaugam cascavalul pe deasupra si lasam la gratinat inca 5 minute.Servim calzi.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise