Dovlecei umpluti la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja.

Le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Firele de ceapa le spalam si le taiem .

O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

Le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

Mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

Cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

Spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

Cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca , apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

Condimentam cu sare si piper,dupa gust.

Intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

Asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

Deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise