Dovlecei umpluti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • unt
  • o lingura de faina
  • lapte
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • 2 oua

Mod de preparare

Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in lungime. Se undesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert e scobit inauntru. Deoparte se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da deoparte sa se racoreasca si apoi se adauga 2 linguri de parmezan ras de alta branza, putina sare si pe rand 2 galbenusuri si cele 2 albusuri facute spuma. Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se aseaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra svaiter sau parmezan ras, se da la cuptor, se tin pana se rumenesc.

Se scot si se aseaza pe farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise