Dovlecel umplut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei de marime medie,
  • 1 pahar ulei,
  • cca 200 gr.orez,
  • 1/2 kg carne de porc tocata,
  • 3 cepe potrivite,
  • 1 ardei gras rosu,
  • piper,sare,
  • boia,
  • vegeta,
  • bulion,
  • marar,
  • cimbru,
  • faina de griu,
  • 1/2 rosie

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja,apoi se taie in doua ,se curata bine de partea interioara din fiecare jumatate, avind grija ca unul din capete sa fie curatit doar de coaja.

Se caleste ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat fisii subtiri.Se pune orezul apoi, lasind cca 5 minute sa se friga impreuna cu ceapa si ardeiul, se pune apoi carnea tocata, iar dupa cca 5 minute se ia de pe foc.Se adauga apoi condimentele dupa gust:piper,boia,vegeta,mararul taiat subtire.Se amesteca toate impreuna,dupa care se ia fiecare parte de dovlecel si se umple cu aceasta compozitie,lasind un deget neumplut.Dupa ce s/au terminat de umplut dovleceii, se aseaza intr/o oala,cu pereti mai inalti.Prepararea bulionului:cca 1/2 l bulion se amesteca cu 1 l apa,in care punem sare dupa gust,putin zahar,amestecam bine si turnam peste dovlecei,nu inainte de a pune deasupra fiecarui dovlecel putină faina de griu.Putem aseza in acest sos citeva fire de cimbru,marar,1/2 rosii taiate.In cazul in care la fiert scade sucul se mai poate pregati o cantitate de suc ca se acopere dovleceii.Se servesc calzi,impreuna cu suc de rosii in care au fiert,taind cu grijă din fiecare dovlecel portia dorita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise