Drob de carne cu oua fierte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700-800 gr carne tocata mixta
  • 3 oua fierte
  • 200 gr paine uscata inmuiata in lapte si scursa bine
  • 100 gr parmezan
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi pisati
  • patrunjel sau marar
  • sare,piper

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata in lapte si bine stoarsa,parmezanul,usturoiul si patrunjelul sau mararul tocat,piper dupa gust.Amestecam bine aceasta compozitie,o acoperim cu folie transparenta si o dam la frigider timp de 30 minute.Intre timp fierbem 3 oua timp de 10 minute,si le lasam la racit.Pregatim o tava de cozonac cu folie de cuptor unsa cu putin unt,si incalzim cuptorul la 200 °.Asezam pe o folie de aluminiu sau transparenta compozitia de carne tocata,punem cele 3 oua pe orizontal ,unul dupa altul,si formam un salam cu ajutorul foliei,cu grija ca ouale sa fie bine incrporate.Ii dam bine forma unui salam si apoi scoatem cu grija folia.Asezam drobul in tava si dam la cuptor cca 1 h,la 180 grade.Cand este gata,il lasam sa se raceasca vreo 2 ore ca sa-l putem taia felii.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise