Drob de ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ciuperci
  • 100g unt
  • ½ lingura otet
  • 1 ceapa
  • verdeata
  • 1 ou
  • 4 ½ linguri faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata, sare, piper, verdeata, o lingurita de faina si se lasa la fiert in zeama lor 1 ora, pina scade zeama. In acest timp se intinde o foaie groasa de 2 mm, obtinuta din ou, faina, putina sare, o lingurita de unt si o cescuta de apa. Se asaza foaia intr-o tava unsa cu unt, lasind o margine lata de aproximativ 10 cm. Se toarna ciupercile, se acopera cu marginea aluatului, se pune deasupra o lingura de unt si se dau la cuptor. Din zeama in care au fiert ciupercile se poate prepara o supa a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise