Drob de Craciun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • 1 kg ficat de porc
  • 4 bucati carnati afumati
  • boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • putin ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 paharel coniac
  • marar,patrunjel uscate
  • sare,piper

Mod de preparare

Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.

Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi se adauga mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise