Drob de miel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • organele de miel: ficatul, splina, rinichii, inima, plamanii
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • 1-2 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 legatura de marar
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • prapur de miel
  • 20 g unt
  • pesmet, sare, piper
  • optional: 500 g ficat de pui sau pipote de pui
  • optional: 2-3 oua fierte tari

Mod de preparare

Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3 cm latime, se curata de cheaguri de sange si pielite si se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute. Se pun apoi la fiert in apa rece. Daca se doreste, pe langa organele de miel se mai pot pune la drobul de miel si 500 g ficat si pipote de pui. Acestea se curata in apa rece si se pun la fiert o data cu organele de miel. Se fierb 30 de minute, apoi se racesc si se dau prin masina de tocat.

Intre timp se pregateste verdeata. Reteta de drob de miel se prepara in mod traditional de Pasti, si fiind pregatita primavara se foloseste cat mai multa verdeata proaspata. Se curata si se spala ceapa verde si usturoiul, se toaca si se caleste in ulei. Peste ceapa si usturoiul calit se pune pasta de organe, patrunjelul si mararul tocat, ouale crude, sare si piper dupa gust si se amesteca. Compozitia de drob de miel trebuie sa arate ca o pasta inchegata, daca este inca sfaramicioasa se mai adauga ou.

In mod traditional drobul de miel se coace in prapur de miel. In acest caz prapurul se spala bine si se pune in tava, lasand marginile in afara. Se adauga compozitia de drob de miel, se pot pune in aceasta si cateva oua fierte tari, intregi, apoi se acopera cu prapurul. Daca nu folosim prapurul, se unge tava cu unt si se presara cu pesmet, apoi se adauga compozitia de drob de miel ca mai sus.

Tava se da la cuptor aproximativ 1 ora, pana cand drob-ul de miel prinde o crusta frumoasa, aurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise