Drob de miel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaiele de la 1 miel (aproximativ 1 kg de maruntaie)
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 2 cepe
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 prapure sau 2 oua si 4 linguri de faina
  • 3 oua
  • 1 lingurita unt/margarina
  • 1 lingura pesmet sau faina pentru tapetat tava
  • 10 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 albitura
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Tineti maruntaiele in apa rece cel putin 10 minute, apoi spalati-le in mai multe ape, storcand foarte bine plamanii de fiecare data, pana iese sangele. Puneti-le apoi la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati cepele vechi, morcovul, albitura, boabele de piper si frunzele de dafin. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute.

Intre timp curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul verde, puneti-le la calit in ulei, spalati si tocati marunt mararul si patrunjelul, apoi adaugati-le in tigaie. Lasati sa se caleasca in zeama pe care o lasa cateva minute pana scade bine.

Scoateti maruntaiele si zarzavaturile fierte, in afara de ceapa, lasati-le la racorit, apoi tocati totul marunt. (Se pot da toate prin masina de tocat) Eu am tocat marunt zarzavaturile si maruntaiele in afara de plamani, pe care i-am tocat cu masina pentru ca sunt buretosi si greu de taiat marunt. Amestecati intr-un castron mai mare toate maruntaiele tocate, cu zarzavaturile si calitura din tigaie, adaugati 3 oua crude, sare, piper, cimbru, condimente pentru drob, apoi omogenizati compozitia.

Tapetati o tava mai inalta cu margarina/untul si faina/pesmet, turnati toata compozitia in tava si aplatizati-o bine cu mana uda. Se poate pune compozitia si in 2-3 tavi de chec, tot unse si tapetate. Cine doreste, poate pune in mijlocul drobului oua fierte tari. Daca aveti prapure, intindeti-l peste drob si cu ajutorul degetelor impingeti-l la margini cat de mult se lasa intins sub drob, apoi turtiti marginile cu mana. Daca nu aveti prapure, preparati din oua, apa si faina un aluat ca pentru clatite pe care il turnati uniform peste drob.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 20 minute. Inlaturati folia, ungeti putin deasupra drobul cu o lingurita de ulei si mai lasati la cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca frumos. Se poate lasa si 20 minute, depinde de cuptor.

Dupa ce se raceste se taie bucati nu prea mari, care se scot cu o spatula si se aseaza pe platou. Daca l-ati copt in tavi de chec, se taie felii de 15-20 mm grosime. Garnisiti cu ceapa verde, usturoi verde, ridichi, salata, etc. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise