Drob de Paste

Se pregateste pilaful.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa
  • legume:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust.
  • Pentru drob:
  • 700 g ficat de porc
  • 1 castron de pilaf
  • cateva frunze de ceapa verde
  • marar si patrunjel
  • 2 oua (crude) pentru a lega compozitia
  • 3 linguri de ulei
  • 30 g unt
  • Condimente:
  • sare si piper
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry
  • un morcov fiert feliat
  • 100 g cascaval ras

Mod de preparare

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Intre timp, se fierb ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit.

Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul si ouale, amestecand bine.

Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pofta Buna si Paste Fericit!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise