Drob de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame ficat de pui
  • 500 inimi și pipote pui
  • 1 ardei roșu
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de pătrunjel
  • opțional leuștean
  • 3 ouă crude întregi + un gălbenuș
  • optional 5 ouă fierte tare pentru decor interior
  • sare și piper. Atenție
  • dacă vreți să folosiți condimente pentru drob din comerț
  • nu se mai pune sare

Mod de preparare

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare. Ficățeii fierb mai repede, nu trebuie puși odată cu celelalte organe. Eventual îi punem sa fiarba separat.

După ce se fierb, inimile, pipotele și ficățeii se pun în blender cu ardeiul și verdeața. După ce se mărunțesc, punem condimentele, ouăle crude și amestecam. Dacă dorim putem pune ouă în interior, turnam în forma de copt tapată cu hârtie de copt, doar jumătate din cantitate, punem ouăle în rând, apoi turnam cealaltă jumătate. Dacă nu, turnam toată compoziția în tavă, ungem cu gălbenușul de ou și băgam în cuptorul încins în prealabil. Vă dați seama când este gata făcând testul cu scobitoarea. Când scobitoarea introdusă în aluat este uscată, preparatul poate fi scos din cuptor. Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise