Drob exotic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de carne de vită tocată(sau de curcan)
  • 1-2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 5 ouă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriţă de coriandru pudră
  • 1 lingurită de curry
  • ½ linguriţă de ghimbir pudră
  • 1 vârf de cuţit de chimen pudră
  • Sare, piper

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul pe mediu. Fierbe 3 ouă timp de 10 minute, curăţă-le, pune-le separat. Pune carnea în robot, adaugă ceapa, pătrunjelul tocat, usturoiul. Fă-le mici farâme sau toacă-le clasic în maşina de tocat. Adaugă toate mirodeniile şi ce-ţi mai spune inspiraţia.

Mai sparge şi un ou prospăt si amesteca totul. Pune amestecul într-o formă de cozonac unsă cu unt. Dă-i o formă aerodinamică(de franzela/cilindru etc.)

Cu vârful degetelor sapă un şanţ pe mijloc pe tota lungimea. Culcă acolo ouăle fierte şi acoperă-le cu carne, adică refă cilindrul. Mângâie-l delicat cu mâna sau cu o spatulă. Udă mâinile că e mai uşor.

Fă mici tăieturi pe spatele cilindrului. Bate ultimul ou rămas şi unge toată afacerea . Coace cam 40 de minute în cuptor. Taie felii frumoase si serveşte-le cu ce vrei. Doar n-o să-ţi dau totul de-a gata!(orez, salata, cartofi, cuscus, sos...)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise